W związku z nowelizacją Prawa Telekomunikacyjnego informujemy, że nasz serwis internetowy wykorzystuje pliki cookie.

Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu oraz zbierania informacji dotyczących odwiedzin na stronie. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w ustawieniach swojej przeglądarki.

Zamknij
  • JoAnn Chaney

    To, o czym nie wiesz

    Znakomicie napisany mroczny thriller o szalonym seryjnym zabójcy i parze nietypowych detektywów

  • Danuta Pytlak

    Powiem ci, kim jesteś

    Zmień zasady gry...

  • V.E. Schwab

    Zgromadzenie cieni

    Podczas gdy wszyscy w Czerwonym Londynie skupiają się na czekających ich emocjach sportowych i towarzyszących igrzyskom przyjęciach, w innym Londynie rozkwita życie, a ci, którzy mieli rzekomo odejść na zawsze, powracają.

  • Lucie Di Angeli-Ilovan

    Zapisane w gwiazdach

    Oto wcześniejsze losy bohaterów znakomitej powieści Żniwo gniewu...

  • Huntley Fitzpatrick

    Gra miłości

    Magnetyzująca opowieść o  dwojgu pogubionych nastolatkach, których połączy niełatwa miłość...

  • Krzysztof Czarnota

    Czarodzieje koni

    O miłości do koni i o talencie, którego nie wolno zmarnować.

  • Jan Grzegorczyk

    Święty i błazen. Jego droga do świętości

    Wydanie zmienione i poszerzone: ostatnie dni i słowa o. Jana Góry.

  • Marcin Makowski w rozmowie z Matthiew Tyrmandem

    Patrzeć, jak świat płonie

    Zaskakująco wiele z przewidywań Tyrmanda sprawdziło się i nadal się sprawdza. Na czym polega sekret dostrzegania wydarzeń, które umknęły oczom setek globalnych analityków? Odpowiedź znajdziecie w tej książce. 

  • Łukasz Henel

    Demon

    Demoniczny zbrodniarz i eksperymenty okultystyczne...

  • Lavie Tidhar

    Stacja Centralna

    U podstawy Stacji Centralnej w Tel Awiwie zamieszkało ćwierć miliona ludzi. Rozmaite kultury zderzają się ze sobą w realu i w wirtualu. Ludzi, maszyny i Innych łączy ze sobą łączy ze sobą strumień cyfrowej świadomości. Życie może być tanie, ale dane są tańsze…

Wydarzenia

Koncert poetycko-muzyczny z Józefem Baranem w Jaśle

Zysk i S-ka Wydawnictwo zaprasza na koncert poetycko-muzyczny z Józefem Baranem, który odbędzie się 4 lutego w Jaśle...

Spotkanie z Piotrem Goćkiem w Opolu

Zysk i S-ka Wydawnictwo serdecznie zaprasza na spotkania autorskie z dziennikarzem i publicystą, Piotrem Goćkiem, które odbędą się 4 lutego w Opolu.

Krzysztof M. Kaźmierczak i Piotr Talaga laureatami nagrody Watergate

Z wielką radością informujemy, że laureatami tegorocznego honorowego wyróżnienia "Watergate" Stowarzyszenia Dziennikarzy Polskich zostali Krzysztof M. Kaźmierczak i Piotr Talaga, autorzy wydanej nakładem naszego wydawnictwa książki "Sprawa Ziętary. Zbrodnia i klęska państwa". 

 
Spotkanie autorskie z Lechem Kowalskim w Łodzi i w Warszawie

Zysk i S-ka Wydawnictwo serdecznie zaprasza na spotkanie autorskie z Lechem Kowalskim, które odbędzie się 28 stycznia br. o godz. 18:00 w Księgarni Wojskowej w Łodzi oraz 2 lutego br. o godz. 18:00 w Cafe Niespodziance w Warszawie.

Nagrody Magazynu Literackiego Książki 2015

Dziś odbyła się czternasta edycja przyznania nagród miesięcznika Magazyn Literacki KSIĄŻKI. Poznajcie Książki Miesiąca i Książkę Roku naszego wydawnictwa!

Polecamy z naszej e-księgarni

26.50 PLN
49.90 PLN

O kuchni można pisać podręcznikowo i encyklopedycznie. Ale można też badać jej korzenie, zanurzone głęboko w historii, pokazywać przenikanie się kulinarnych kultur, przywracać pamięci dzieje lokalnych społeczności, w których powstawały cudowne dzyndzałki, fafernuchy, trześniaki, faszerowane gęsi, kiszki i pierogi. I o tym jest książka Polskie smaki. Kulinarna podróż po regionach.
Nie rości ona sobie prawa do bycia podręcznikiem ani tradycyjnym przewodnikiem - to emocjonalne i emocjonujące kulinarne śledztwo prowadzone poprzez wieki, meandry historii i kultury, które składały się na oblicze dawnej Rzeczpospolitej: kiedy i gdzie powstawały skarby kuchni regionalnej, jak się je wytwarzało i podawało. A także - co nie mniej ważne - gdzie można je zjeść dzisiaj.
Tą wielobarwną i wielosmakową historią regionów zachwyci się każdy, kto chce poznawać Polskę prawdziwą, leżącą poza hotelowymi szlakami.
Smakowite historie o zupach, pieczeniach, wędlinach, rybach i słodyczach okraszone są dodatkowo anegdotami, fragmentami frapujących źródeł historycznych, a także opowieściami o ludziach - takimi jak wzruszająca historia sędziwej pani Lizelotte z Ełku, która marzy, żeby jeszcze choć raz zjeść zapamiętaną z dzieciństwa zupę z brukwi.

Rok wydania: 2012
Stron: 280
Oprawa: twarda
Format: 210x210
Pakowanie: 5
Data wprowadzenia tytułu do sprzedaży: 22 października 2012

-->
Sklep internetowy
Publikuj z Zyskiem
Nowość
Jessica Sorensen
Zapowiedź
Elżbieta Cherezińska